Съобщение на „Топлофикация Перник“ oт 07.05.2020г.

Share on facebook

Съобщение на „Топлофикация Перник“

 

 

Топлофикация Перник: Няма да оставим перничани.
Най – важно, е че овладяхме аварията.

 

Във връзка с възникналата аварийна ситуация с дигата на шламохранилището в пернишкия квартал „Калкас“, бихме искали да информираме гражданите на Перник, че бе засегнат участък от около 3 метра от дигата. Гарантираме, че сме всички необходими предпазни мерки. За сега овладяхме ситуацията. Чрез багери и самосвали успяхме да укрепим спуканата дига на шламохранилището и изтичането на вода е спряно. Екипите продължават работа, за да отстранят проблема цялостно.

 

В този момент най – важно е да се справим с проблема възможно най-бързо, за да предотвратим по – тежки последствия.  Разбираме тревогите на хората, няма да оставим бедстващи. Ще направим всичко необходимо.

 

Благодарим за съдействието на кмета на Перник Станислав Владимиров,  на пернишката община и на всички други държавни органи за изключително бързата реакция.

 

Изразяваме дълбокото си съжаление за причинаните неудобства и се надяваме с общи усилия да решим максимално бързо проблема.

 

Още веднъж благодарим на всички перничани и предприятия в района, които се включиха, за да се реши проблема с възникналата ситуация.

 

Когато перничани сме заедно, можем да се справим с всичко!

 

                                                                                                                                                                                     От Ръководството

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin