Топлофикация Перник: Няма да оставим перничани. Най-важно е, че овладяхме аварията

Share on facebook

ТЕЦ-Перник разпространи съобщение до медиите във връзка с възникналата аварийна ситуация с дигата на шламохранилището в пернишкия квартал „Калкас“. От Дружеството искат да информират гражданите на Перник, че е засегнат участък от около 3 метра от дигата и че са взети всички необходими предпазни мерки.

 Ето какво още пише в позицията на ТЕЦ-Перник:

За сега овладяхме ситуацията. Чрез багери и самосвали успяхме да укрепим спуканата дига на шламохранилището и изтичането на вода е спряно. Екипите продължават работа, за да отстранят проблема цялостно. 


В този момент най – важно е да се справим с проблема възможно най-бързо, за да предотвратим по – тежки последствия. Разбираме тревогите на хората, няма да оставим бедстващи. Ще направим всичко необходимо.

Благодарим за съдействието на кмета на Перник Станислав Владимиров, на пернишката община и на всички други държавни органи за изключително бързата реакция.

Изразяваме дълбокото си съжаление за причинаните неудобства и се надяваме с общи усилия да решим максимално бързо проблема.

Още веднъж благодарим на всички перничани и предприятия в района, които се включиха, за да се реши проблема с възникналата ситуация.
Когато перничани сме заедно, можем да се справим с всичко!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin